Baked feta met pita chips
Door een half jaar op Rhodos te hebben gewoond voor stage tijdens mijn studie, ben ik verliefd geworden op all things met feta, griekse olijfolie & pita (liefst home made, lukt niet altijd). Deze baked feta is super bij de borrel 🤩
Equipment
- 1 oven
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 1 blok feta
- 150 gram groene olijven
- 150 gram kalamata
- 250 gram tomaatjes
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1/2 stuks citroen
- 1 eetlepel kappertjes
- Verse oregano
- Pita’s
- Griekse olijfolie
- Peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de feta in een ovenschaal en verdeel de olijven, tomaatjes, zontomaatjes en kappertjes er omheen.
- Snij de citroen in partjes en leg deze ook in de schaal erbij.
- Overgiet met lekkere olijfolie, verdeel er oragena over en wat peper en zout.
- Schuif de ovenschaal 20 tot 30 minuutjes in de oven.
- Verander de oven naar de grillstand om de feta even een lekker bruin korstje te geven. Als je een gasbrandertje hebt kun je ook deze hiervoor gebruiken !
- Snij de pita’s door de helft en vervolgens in vieren. Smeer deze in met wat olijfolie en besprenkel met wat zout.
- Bak de pita’s in een paar minuten op 180 graden in de oven of airfryer krokant en bruin.
- Borrel tijd! 🍸