RECEPT: BAKED FETA MET PITA CHIPS

Baked feta met pita chips

Door een half jaar op Rhodos te hebben gewoond voor stage tijdens mijn studie, ben ik verliefd geworden op all things met feta, griekse olijfolie & pita (liefst home made, lukt niet altijd). Deze baked feta is super bij de borrel 🤩
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Grieks
Porties 1 borrelhap

Equipment

  • 1 oven
  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 blok feta
  • 150 gram groene olijven
  • 150 gram kalamata
  • 250 gram tomaatjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 stuks citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Verse oregano
  • Pita’s
  • Griekse olijfolie
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de feta in een ovenschaal en verdeel de olijven, tomaatjes, zontomaatjes en kappertjes er omheen.
  • Snij de citroen in partjes en leg deze ook in de schaal erbij.
  • Overgiet met lekkere olijfolie, verdeel er oragena over en wat peper en zout.
  • Schuif de ovenschaal 20 tot 30 minuutjes in de oven.
  • Verander de oven naar de grillstand om de feta even een lekker bruin korstje te geven. Als je een gasbrandertje hebt kun je ook deze hiervoor gebruiken !
  • Snij de pita’s door de helft en vervolgens in vieren. Smeer deze in met wat olijfolie en besprenkel met wat zout.
  • Bak de pita’s in een paar minuten op 180 graden in de oven of airfryer krokant en bruin.
  • Borrel tijd! 🍸
Trefwoord feta, olijven, pita
Write a comment
Rating recept