RECEPT: BANH MI INSPIRED TEMPEH TRIANGEL CROISSANT

Banh mi inspired tempeh triangel croissant

Dit broodje is mijn ultieme zondagse brunchbroodje 🤩
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch
Keuken Vietnamees
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 airfryer

Ingrediënten
  

  • 1 verpakking tempeh
  • 2 stuks triangel croissants
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepel mable syrup
  • 1 eetlepel rijst azijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel mayo

Toppings

  • Komkommer
  • Rode ui
  • Paarse spitskool
  • Wortelrasp
  • Kimchi
  • Koriander
  • Sriracha

Instructies
 

  • Snij de tempeh in reepjes van een halve cm. Marineer deze met de sojasaus, maple syrup, rijst azijn en sesamolie. Laat dit een kwartiertje intrekken.
  • Bak de tempeh in de airfryer 10 minuutjes op 180 graden. Draai ze tussendoor om.
  • Snij de groenten in reepjes en het triangel croissant door de helft.
  • Besmeer de croissant met de mayo. Leg hier de tempeh op en garneer met alle groentjes & kimchi. Top af met wat sriracha naar wens.
Trefwoord banh mi, croissant, sriracha, tempeh
Write a comment
Rating recept