Bietenovenschotel met brie de meaux
Een van de gerechten die wij het vaakst eten thuis, maar ik eigenlijk nog nooit hier heb gedeeld. Super simpel, maar zo lekker met bietjes. 🤩⤵️
Equipment
- 1 ovenschaal
- 1 oven
- 1 kookpan
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 500 gram gekookte bieten
- 175 gram brie de meaux
- 1 stuks rode ui
- 100 milliliter plantaardige melk
- peper & zout
Instructies
- Schil de aardappels en snij deze in stukjes. Kook de aardappels in gezouten water in 15 a 20 minuten gaar.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en snij de bieten in blokjes. Meng deze door elkaar en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
- Giet de aardappels af en voeg de (plantaardige) melk toe. Stamp deze tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de puree over de bietjes.
- Snij de brie in reepjes en verdeel deze over de puree
- Zet de ovenschaal 20 a 25 minuten in de oven tot je een mooi bruin korstje hebt!