RECEPT: BIETENOVENSCHOTEL MET BRIE DE MEAUX

Bietenovenschotel met brie de meaux

Een van de gerechten die wij het vaakst eten thuis, maar ik eigenlijk nog nooit hier heb gedeeld. Super simpel, maar zo lekker met bietjes. 🤩⤵️
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 oven
  • 1 kookpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram gekookte bieten
  • 175 gram brie de meaux
  • 1 stuks rode ui
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • peper & zout

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snij deze in stukjes. Kook de aardappels in gezouten water in 15 a 20 minuten gaar.
  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en snij de bieten in blokjes. Meng deze door elkaar en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
  • Giet de aardappels af en voeg de (plantaardige) melk toe. Stamp deze tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de bietjes.
  • Snij de brie in reepjes en verdeel deze over de puree
  • Zet de ovenschaal 20 a 25 minuten in de oven tot je een mooi bruin korstje hebt!
Trefwoord aardappelpuree, bieten, brie, kaas, ovenschotel
Write a comment
Rating recept