RECEPT: CONCHIGLIONI MET CHERRYTOMAATSAUS & BURRATA

Conchilioni met cherrytomaatsaus & burrata

In de volksmond ook wel genoemd: pasta rode saus. 🍅 Ik ga altijd heel goed op pasta’s waar de saus zo lekker in kruipt zoals bij deze conchiglioni.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 250 gram conchiglioni
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 milliliter kookroom
  • 1 stuks burrata
  • Basilicum
  • Chilipoeder
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Snipper de sjalot en maak de knoflook schoon. Fruit deze aan in wat olijfolie.
  • Voeg de cherrytomaatjes in hun geheel toe en wacht tot deze een beetje zacht worden.
  • Voeg de kookroom toe met wat chilipoeder, peper & zout.
  • Hou je van een gladde saus? Blend deze dan in een keukenmachine glad.
  • Kook de pasta in gezouten water, giet af en roer hier de saus door.
  • Schep je bordje op, verdeel hier de burrata over en maak af met wat verse basilicum.
Trefwoord burrata, pasta, tomatensaus
Write a comment
Rating recept