
Farfalle met Schotse gerookte zalm & mierikswortelsaus
Ik ontving even terug een box vol heerijke authentiek Italiaanse pasta’s van @pastalamolisanabenelux. Wat deze pasta’s extra lekker maakt? Het oppervlak is ruwer dan van andere pasta’s, waardoor de saus beter aanhecht! En trust me, dat wil je met deze saus. 🤩⤵️
Equipment
- 1 kookpan
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 200 gram farfalle
- 1 stuk rode ui
- 100 gram Schotse gerookte zalm
- 1 handje dille
- 1 eetlepel kappertjes
- 200 gram creme fraiche
- 1 eetlepel mierikswortelpasta
- peper & zout
Instructies
- Snij de ui in kwarten en dan in plakjes.
- Kook de pasta in gezouten water.
- Fruit de ui aan en voeg de creme fraiche en een soeplepel kookvocht van de pasta toe.
- Hak de dille grof en de zalm in stukjes.
- Voeg de dille, kappertjes, mierikswortel & zalm bij de saus en draai het vuur laag.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de pasta er door.
- Top af met nog wat dille en eet smakelijk !