RECEPT: FUSILI IN CAVOLO NERO-& MACARPONESAUS MET SHII TAKE

pasta in groene saus met paddestoelen

Fusili in cavolo nero-& mascarponesaus met shii take

Hoe groener de saus, hoe gelukkiger je mij maakt. Deze saus vol groente is ook nog eens lekker romig door de mascarpone. ⤵️
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram fusilli
  • 400 gram luxe roerbak Italiaans met cavolo nero
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el mascarpone
  • 150 gram shii take
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el citroensap
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Snij de sjalot en maak de knoflook schoon. Vis de champignons uit de roerbakmix.
  • Fruit de sjalot aan, voeg de knoflook kort toe en voeg daarna de roerbakmix zonder de champignons toe. Bak dit lekker even aan.
  • Voeg de mascarpone en een scheutje water toe. Laat dit nog een paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
  • Kook de pasta in gezouten water.
  • Pureer de groenten tot een gladde saus. Iets te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de citroensap.
  • Snij de shii take in plakjes en bak deze met de champignons uit de wokmix met wat zout, peper en de rozemarijn.
  • Giet de pasta af en roer deze door de saus.
  • Opscheppen maar! Schep eerst de pasta op en top af met de paddestoelen.👩🏼‍🍳
Trefwoord cavolo nero, paddestoelen, pasta
Write a comment
Rating recept