Fusili in cavolo nero-& mascarponesaus met shii take
Hoe groener de saus, hoe gelukkiger je mij maakt. Deze saus vol groente is ook nog eens lekker romig door de mascarpone. ⤵️
Ingrediënten
- 250 gram fusilli
- 400 gram luxe roerbak Italiaans met cavolo nero
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 el mascarpone
- 150 gram shii take
- 1 tl rozemarijn
- 1 el citroensap
- Peper & zout
Instructies
- Snij de sjalot en maak de knoflook schoon. Vis de champignons uit de roerbakmix.
- Fruit de sjalot aan, voeg de knoflook kort toe en voeg daarna de roerbakmix zonder de champignons toe. Bak dit lekker even aan.
- Voeg de mascarpone en een scheutje water toe. Laat dit nog een paar minuutjes op laag vuur pruttelen.
- Kook de pasta in gezouten water.
- Pureer de groenten tot een gladde saus. Iets te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en de citroensap.
- Snij de shii take in plakjes en bak deze met de champignons uit de wokmix met wat zout, peper en de rozemarijn.
- Giet de pasta af en roer deze door de saus.
- Opscheppen maar! Schep eerst de pasta op en top af met de paddestoelen.👩🏼🍳