Linguine romige rode pesto & venkel
Een pastatje is mijn go to snelle maaltijd. Deze versie met gestoofde en gegrilde venkel staat in no time op tafel. Yum! ✨
Equipment
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- 1 grillpan
Ingrediënten
- 250 gram verse linguine
- 2 eetlepel rode pesto
- 2 eetlepel ricotta
- 1 stuks venkel
- 1 stuks rode ui
- rucola
- peper & zout
Instructies
- Snipper de ui.
- Snij de helft van de venkel in kleine stukjes en de andere helft in grotere plakken om te grillen.
- Kook de linguine in gezouten water.
- Fruit de ui en venkel kort aan. Voeg hier de pesto, ricotta en 2 soeplepels kookvocht van de pasta aan toe. Roer goed door en draai het vuur lager. Stoof de venkel hier in gaar.
- Gril de andere helft van de venkel.
- Giet de linguine af en roer deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de linguine op en maak af met de gegrilde venkel en wat rucola.