RECEPT: LINGUINE ROMIGE RODE PESTO & VENKEL

Linguine romige rode pesto & venkel

Een pastatje is mijn go to snelle maaltijd. Deze versie met gestoofde en gegrilde venkel staat in no time op tafel. Yum! ✨
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 bakpan
  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse linguine
  • 2 eetlepel rode pesto
  • 2 eetlepel ricotta
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks rode ui
  • rucola
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snipper de ui.
  • Snij de helft van de venkel in kleine stukjes en de andere helft in grotere plakken om te grillen. 
  • Kook de linguine in gezouten water.
  • Fruit de ui en venkel kort aan. Voeg hier de pesto, ricotta en 2 soeplepels kookvocht van de pasta aan toe. Roer goed door en draai het vuur lager. Stoof de venkel hier in gaar.
  • Gril de andere helft van de venkel.
  • Giet de linguine af en roer deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de linguine op en maak af met de gegrilde venkel en wat rucola.
Trefwoord linguine, pasta, pesto, venkel
Write a comment
Rating recept