RECEPT: OOSTERSE GROENTENSOEP MET HA KAU

soep

Oosterse groentesoep met ha kau

Deze lekkere spicy groentensoep is super simpel om te maken ! Extra makkelijk zijn de ha kau’s van @dim_sum_point er in. Deze kun je gewoon bij de Jumbo in het vriesvak vinden & zijn echt super lekker. 🤩⤵️
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Soep
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 kookpan

Ingrediënten
  

  • 1 verpakking ha kau
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 winterpeen
  • 1 bosje lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 cm gember
  • 1 rode peper
  • 4 el soyasaus
  • 2 el gembersiroop
  • Geraspte wortel
  • Tauge
  • Koriander

Instructies
 

  • Schil de wortel en snij deze in stukken. Snij de onderkant en het groene deel van de bosui. Maak de gember schoon en snij in stukken.
  • Doe de groente in de pan met 2 liter water en de bouillonblokjes. Zet het vuur aan.
  • Maak de knoflook schoon, plet deze en voeg dit bij de soep. Snij de rode peper door de helft en voeg één helft bij de soep.
  • Laat de soep op laag vuur 45 minuten trekken.
  • Filter na 45 minuten alle onderdelen uit de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak met de soyasaus & gembersiroop.
  • Snij de overige bosui in ringen en de rode peper in stukjes.
  • Voeg een handje wortelrasp, de bosui, rode peper en ha kau bij de bouillon. Laat de ha kau in +/- 10 minuten gaar stomen in de bouillon.
  • Voeg als laatste de tauge en koriander bij de bouillon & opscheppen maar !👩🏼‍🍳
Trefwoord aziatisch, dimsum, Erwtensoep, pittig
Write a comment
Rating recept