Oosterse groentesoep met ha kau
Deze lekkere spicy groentensoep is super simpel om te maken ! Extra makkelijk zijn de ha kau’s van @dim_sum_point er in. Deze kun je gewoon bij de Jumbo in het vriesvak vinden & zijn echt super lekker. 🤩⤵️
Equipment
- 1 kookpan
Ingrediënten
- 1 verpakking ha kau
- 3 bouillonblokjes
- 1 winterpeen
- 1 bosje lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 cm gember
- 1 rode peper
- 4 el soyasaus
- 2 el gembersiroop
- Geraspte wortel
- Tauge
- Koriander
Instructies
- Schil de wortel en snij deze in stukken. Snij de onderkant en het groene deel van de bosui. Maak de gember schoon en snij in stukken.
- Doe de groente in de pan met 2 liter water en de bouillonblokjes. Zet het vuur aan.
- Maak de knoflook schoon, plet deze en voeg dit bij de soep. Snij de rode peper door de helft en voeg één helft bij de soep.
- Laat de soep op laag vuur 45 minuten trekken.
- Filter na 45 minuten alle onderdelen uit de bouillon.
- Breng de bouillon op smaak met de soyasaus & gembersiroop.
- Snij de overige bosui in ringen en de rode peper in stukjes.
- Voeg een handje wortelrasp, de bosui, rode peper en ha kau bij de bouillon. Laat de ha kau in +/- 10 minuten gaar stomen in de bouillon.
- Voeg als laatste de tauge en koriander bij de bouillon & opscheppen maar !👩🏼🍳