RECEPT: ORECCHIETTE IN MASCARPONE TOMATENSAUS MET ZEEVRUCHTEN

Orecchiete in mascarpone tomatensaus met zeevruchten

Eigenlijk eten wij steeds minder vis/zeevruchten thuis. Maar als we het dan wel eten, dan genieten we er extra van! Zo ook met deze heerlijke pasta 🤩
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 200 gram orecchiette
  • 300 gram zeevruchtenmix
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 stuks rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 1 stuks rode peper 🌶️
  • Platte peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Kook de pasta in gezouten water.
  • Snipper de ui, snij de rode peper fijn en maak de knoflook schoon. Fruit deze even aan.
  • Voeg de zeevruchtenmix toe en bak deze aan.
  • Voeg de gezeefde tomaat en de mascarpone toe. Draai het vuur laag en laat zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta af en voeg deze bij de saus.
  • Hak de peterselie fijn. Schep een lekker bordje op, bestrooi met de peterselie & schaaf er wat parmezaan over.
Trefwoord mascarpone, pasta, tomatensaus, zeevruchten
Write a comment
Rating recept