Paratha met shredded hoisin tofu
Deze shredded tofu is zo simpel om te maken en zo lekker crunchy. 🤩 In combinatie met hoisin, bosui, komkommer en paratha is het een heerlijke lunch of voorgerechtje ! ⤵️
Ingrediënten
- 550 gram stevige tofu
- 2 el soyasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el 5 spices kruiden
- 1 el sesamolie
- 2 tl rijstazijn
- 2 el hoisinsaus + extra
- 1 el maple syrup
- 1 verpakking paratha’s
- Komkommer
- Bosui
- Koriander
- Rode peper
Instructies
- Giet de tofu af, wikkel in keukenpapier en zet hier iets zwaars op om het vocht te onttrekken in +/- 15 minuten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Shred de tofu met een kaasrasp. Mix de soyasaus, knoflookpoeder, gemberpoeder, five spices, sesamolie, rijstazijn, hoisin & maple syrup door de tofu en laat 10 minuten marineren.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat, verdeel hier de tofu over en plaats deze in de oven voor 30 minuten.
- Schep na 15 minuten de tofu even om.
- Snij de bosui en komkommer in lange reepjes, de koriander grof en de rode peper in ringetjes.
- Bak de paratha’s aan beide kanten bruin.
- Smeer een lepeltje hoisin op de paratha, doe hier wat shredded tofu op, komkomer en bosui. Maak af met wat rode peper en koriander.👩🏼🍳