RECEPT: PARATHA MET SHREDDED HOISIN TOFU

 

flatbread met tofu en pepertjes

Paratha met shredded hoisin tofu

Deze shredded tofu is zo simpel om te maken en zo lekker crunchy. 🤩 In combinatie met hoisin, bosui, komkommer en paratha is het een heerlijke lunch of voorgerechtje ! ⤵️
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 550 gram stevige tofu
  • 2 el soyasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el 5 spices kruiden
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl rijstazijn
  • 2 el hoisinsaus + extra
  • 1 el maple syrup
  • 1 verpakking paratha’s
  • Komkommer
  • Bosui
  • Koriander
  • Rode peper

Instructies
 

  • Giet de tofu af, wikkel in keukenpapier en zet hier iets zwaars op om het vocht te onttrekken in +/- 15 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Shred de tofu met een kaasrasp. Mix de soyasaus, knoflookpoeder, gemberpoeder, five spices, sesamolie, rijstazijn, hoisin & maple syrup door de tofu en laat 10 minuten marineren.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat, verdeel hier de tofu over en plaats deze in de oven voor 30 minuten.
  • Schep na 15 minuten de tofu even om.
  • Snij de bosui en komkommer in lange reepjes, de koriander grof en de rode peper in ringetjes.
  • Bak de paratha’s aan beide kanten bruin.
  • Smeer een lepeltje hoisin op de paratha, doe hier wat shredded tofu op, komkomer en bosui. Maak af met wat rode peper en koriander.👩🏼‍🍳
Trefwoord hoisin, paratha, tofu
Write a comment
Rating recept