Rigatoni met ricotta & venkel
Van deze heerlijke pasta krijg ik gelijk een lentegevoel ! Lekker fris met 🍋 en romig van de 🧀
Equipment
- 1 kookpan
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 250 gram rigatoni
- 1 stuks venkel
- 1 stuks ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram ricotta
- 50 gram pecorino + extra
- 1/2 stuks citroen + schil
- Pistachenootjes
- Peper & zout
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water.
- Snij de ui in dunne reepjes, de venkel in reepjes, de knoflook fijn en de citroenschil in kleine stukjes.
- Bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee, waarna je ook de venkel toevoegd.
- Als de venkel even lekker aangebakken is voeg je de ricotta, citroenschil, citroensap & 2 schepjes kookvocht van de pasta toe. Roer goed om en draai het vuur laag zodat het zachtjes kan pruttelen.
- Rasp de pecorino en roer deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en roer deze door de saus. Opscheppen maar ! Top je bordje af met wat gehakte pistachenootjes & extra pecorino.