RECEPT: RIGATONI MET RICOTTA & VENKEL

Rigatoni met ricotta & venkel

Van deze heerlijke pasta krijg ik gelijk een lentegevoel ! Lekker fris met 🍋 en romig van de 🧀
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 250 gram rigatoni
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram pecorino + extra
  • 1/2 stuks citroen + schil
  • Pistachenootjes
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Kook de pasta in gezouten water.
  • Snij de ui in dunne reepjes, de venkel in reepjes, de knoflook fijn en de citroenschil in kleine stukjes.
  • Bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee, waarna je ook de venkel toevoegd.
  • Als de venkel even lekker aangebakken is voeg je de ricotta, citroenschil, citroensap & 2 schepjes kookvocht van de pasta toe. Roer goed om en draai het vuur laag zodat het zachtjes kan pruttelen.
  • Rasp de pecorino en roer deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de pasta af en roer deze door de saus. Opscheppen maar ! Top je bordje af met wat gehakte pistachenootjes & extra pecorino.
Trefwoord pasta, pistache, ricotta, vegetarische slager, venkel
Write a comment
Rating recept