RECEPT: RISOTTO MET SNIJBONEN & PREI

Risotto met snijbonen en prei

Zo lekker deze risotto vol vitamientjes 👏🏼 (& kaaaaas)
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuks prei
  • 400 gram snijbonen
  • 1 stuks sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • roomboter
  • 50 gram parmezaan
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Snij de sjalot in stukjes, maak de knoflook schoon, snij de prei in ringen (& was deze !) en snij de snijbonen in stukjes.
  • Smelt de roomboter in een hapjespan. Fruit hier in de sjalot aan.
  • Voeg de prei en de knoflook toe en bak even aan.
  • Voeg de rijst toe en bak deze even.
  • Voeg een deel bouillon toe. Roer goed om en wacht tot de bouillon opgenomen wordt. Voeg dan weer wat bouillon toe etc.
  • Na 500 ml bouillon voeg je de snijbonen toe om mee te garen. Voeg daarna weer bouillon toe.
  • Rasp de parmezaan. Als alle bouillon is opgenomen voeg je de parmezaan toe. Laat deze smelten.
  • Breng de risotto op smaak met peper & zout en eten maar.
Trefwoord parmezaan, prei, risotto, snijbonen
Write a comment
Rating recept