Risotto met snijbonen en prei
Zo lekker deze risotto vol vitamientjes 👏🏼 (& kaaaaas)
Equipment
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 200 gram risottorijst
- 1 stuks prei
- 400 gram snijbonen
- 1 stuks sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 liter groentebouillon
- roomboter
- 50 gram parmezaan
- Peper & zout
Instructies
- Snij de sjalot in stukjes, maak de knoflook schoon, snij de prei in ringen (& was deze !) en snij de snijbonen in stukjes.
- Smelt de roomboter in een hapjespan. Fruit hier in de sjalot aan.
- Voeg de prei en de knoflook toe en bak even aan.
- Voeg de rijst toe en bak deze even.
- Voeg een deel bouillon toe. Roer goed om en wacht tot de bouillon opgenomen wordt. Voeg dan weer wat bouillon toe etc.
- Na 500 ml bouillon voeg je de snijbonen toe om mee te garen. Voeg daarna weer bouillon toe.
- Rasp de parmezaan. Als alle bouillon is opgenomen voeg je de parmezaan toe. Laat deze smelten.
- Breng de risotto op smaak met peper & zout en eten maar.