Spaghetti met geroosterde biet & feta
I 🫶🏼 bietjes. Pasta, ovenschotel, salade, het is overal lekker in. Voor deze pasta gebruik ik de spaghetti van @pastalamolisanabenelux. Het voordeel van hun pasta’s is een ruwer oppervlak, waardoor sauzen en smaken beter hechten.
Equipment
- 1 oven
- 1 kookpan
Ingrediënten
- 250 gram spaghetti
- 600 gram bietenblokjes ongekookt !
- 1 stuks sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram basilicum
- 100 gram feta
- Balsamico
- Olijfolie
- Peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Snij de sjalot in stukjes en maak de knoflook schoon. Verdeel deze met de biet over de ovenplaat.
- Besprenkel de bieten met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.
- Schuif de plaat in de oven voor 40 a 45 minuten. Schep halverwege de groente om.
- Maak een kruidenolie van 2 el olijfolie en de helft van de basilicum. Hak deze helemaal fijn en roer door de olie met wat zout.
- Kook de spaghetti in gezouten water. Giet af en doe terug in de pan.
- Mix de kruidenolie, de helfy van de feta en de bietjes door de spaghetti.
- Schep een bordje op, verdeel er de rest van de feta over en scheur er nog wat verse basilicum op.