RECEPT: SPAGHETTI MET GEROOSTERDE BIET & FETA

 

Spaghetti met geroosterde biet & feta

I 🫶🏼 bietjes. Pasta, ovenschotel, salade, het is overal lekker in. Voor deze pasta gebruik ik de spaghetti van @pastalamolisanabenelux. Het voordeel van hun pasta’s is een ruwer oppervlak, waardoor sauzen en smaken beter hechten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 oven
  • 1 kookpan

Ingrediënten
  

  • 250 gram spaghetti
  • 600 gram bietenblokjes ongekookt !
  • 1 stuks sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram basilicum
  • 100 gram feta
  • Balsamico
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de sjalot in stukjes en maak de knoflook schoon. Verdeel deze met de biet over de ovenplaat.
  • Besprenkel de bieten met wat olijfolie, balsamico, peper en zout.
  • Schuif de plaat in de oven voor 40 a 45 minuten. Schep halverwege de groente om.
  • Maak een kruidenolie van 2 el olijfolie en de helft van de basilicum. Hak deze helemaal fijn en roer door de olie met wat zout.
  • Kook de spaghetti in gezouten water. Giet af en doe terug in de pan.
  • Mix de kruidenolie, de helfy van de feta en de bietjes door de spaghetti.
  • Schep een bordje op, verdeel er de rest van de feta over en scheur er nog wat verse basilicum op.
Trefwoord bieten, feta, pasta, spaghetti
Write a comment
Rating recept