RECEPT: SUPER CHEEZY BECHAMEL & VEGGIES LASAGNE

 

lasagne in schaal

Super cheezy bechamel & veggies lasagne

Het perfecte maaltje voor de zondag: heerlijke lasagne met kaas, bechamelsaus & groene groentjes. ⤵️
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram spinazie
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram mascarpone
  • 175 gram geraspte oude kaas
  • 6 volkoren lasagnevellen van @granditalianl
  • 1 zakje bechamelsausmix van @granditalianl
  • 400 ml plantaardige melk
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui, maak de knoflook schoon, snij de courgette in blokjes en de venkel in stukjes.
  • Fruit de ui aan. Bak daarna de knoflook kort mee en voeg dan de courgette en venkel toe.
  • Als de groentes lekker zijn aangebakken, voeg dan de spinazie toe.
  • Wanneer de spinazie geslonken is voeg je de mascarpone toe en breng je het geheel op smaak met peper & zout.
  • Meng de bechamelsausmix met 400 ml melk, breng aan de kook en laat dit 3 minuutjes al roerend doorkoken. Voeg hier de helft van de kaas bij en laat smelten.
  • Verdeel 1/3e van het groentemengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg hier 3 vellen lasagne op. Vervolg met nog een laag groente, gevolgd door de helft van de bechamel. Leg hier de overige lasagnevellen op, gevolgd door de laatste groente en bechamel en sluit af met de rest van de kaas.
  • Zet de ovenschaal 30 tot 40 minuten in de oven. Et voila !👩🏼‍🍳
  • TIP! Laat de lasagne eerst terugkoelen, zodat deze opstijft en je er daarna mooie stukjes van kunt snijden. 🔪
Trefwoord bechamel, kaas, lasagne
Write a comment
Rating recept