RECEPT: TORTILLA’S MET CHIPOTLE BLOEMKOOL & FRISSE ADVOCADO SAUS

Tortilla's met chipotle bloemkool & frisse avocadosaus

Dit vegan & glutenvrije receptje is mega als je niet bang bent voor een beetje pit ! 🌶️
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 airfryer
  • 1 keukenmachine
  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

  • 1 verpakking mais tortilla’s
  • 400 gram bloemkool
  • 1 blikje chipotle peper in adobe saus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 stuks avocado
  • 125 milliliter haverfraish
  • 1 stuks limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks bosuitjes
  • 1 stuks jalapeno
  • 1 Handje koriander
  • Ingelegde uitjes
  • Zout

Instructies
 

  • Snij de bloemkool in hapbare chunks. Marineer deze met de olijfolie, gerookte paprika, zout en de chipotle peper in adobe saus.
  • Bak de bloemkool in de airfryer op 180 graden in +/- 15 minuten gaar. Schud tussendoor de bloemkool even om.
  • Maak de saus door de knoflook, bosui, halve jalapeno, sap van de limoen, koriander, avocado en haverfraish te blenden in een keukenmachine.
  • Bak de tortilla’s.
  • Stel de tortilla’s samen met een goede schep saus en stukjes bloemkool. Top af met ingelegde rode ui, koriander & jalapeno slices voor extra spice
Trefwoord avocado, bloemkool, chipotle, tortilla
Write a comment
Rating recept