Tortilla's met chipotle bloemkool & frisse avocadosaus
Dit vegan & glutenvrije receptje is mega als je niet bang bent voor een beetje pit ! 🌶️
Equipment
- 1 airfryer
- 1 keukenmachine
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 1 verpakking mais tortilla’s
- 400 gram bloemkool
- 1 blikje chipotle peper in adobe saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 stuks avocado
- 125 milliliter haverfraish
- 1 stuks limoen
- 1 teentje knoflook
- 2 stuks bosuitjes
- 1 stuks jalapeno
- 1 Handje koriander
- Ingelegde uitjes
- Zout
Instructies
- Snij de bloemkool in hapbare chunks. Marineer deze met de olijfolie, gerookte paprika, zout en de chipotle peper in adobe saus.
- Bak de bloemkool in de airfryer op 180 graden in +/- 15 minuten gaar. Schud tussendoor de bloemkool even om.
- Maak de saus door de knoflook, bosui, halve jalapeno, sap van de limoen, koriander, avocado en haverfraish te blenden in een keukenmachine.
- Bak de tortilla’s.
- Stel de tortilla’s samen met een goede schep saus en stukjes bloemkool. Top af met ingelegde rode ui, koriander & jalapeno slices voor extra spice