Aloo gobi met naan
Aloo gobi is een Indiaase curry op basis van aardappel (aloo) & bloemkool (gobhi). Je kunt de curry eten met rijst, maar ik kies lekker voor naan!
Equipment
- 1 hapjespan
- 1 kookpan
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 4 stuks kruimige aardappels
- 2 stuks naan
- 1 stuks kleine bloemkool
- 1 stuks ui
- 2 stuks tomaten
- 2 theelepel gemalen koriander
- 2 theelepel garam masala
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel citroensap
- Peper & zout
Toppings
- Cashewnootjes
- Bosui
- Koriander
Instructies
- Schil de aardappels, snij in stukjes en kook deze in +/- 6 minuten prikgaar.
- Snij de ui stukjes, de tomaten in partjes en de bloemkool in roosjes.
- Fruit de ui aan. Voeg alle kruiden toe en bak 1 minuutje aan.
- Voeg de bloemkool en tomaten toe en blus af met 200 ml water. Laat dit zachtjes pruttelen.
- Giet de aardappelen af, snij in kleine stukjes en voeg deze bij de bloemkool. Breng op smaak met peper en zout en laat nog een paar minuten pruttelen.
- Verwarm de naan.
- Schep de curry op met de naan en maak af met de toppings!