RECEPT: VEGAN ALOO GOBI MET NAAN

Aloo gobi met naan

Aloo gobi is een Indiaase curry op basis van aardappel (aloo) & bloemkool (gobhi). Je kunt de curry eten met rijst, maar ik kies lekker voor naan!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 hapjespan
  • 1 kookpan
  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kruimige aardappels
  • 2 stuks naan
  • 1 stuks kleine bloemkool
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks tomaten
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper & zout

Toppings

  • Cashewnootjes
  • Bosui
  • Koriander

Instructies
 

  • Schil de aardappels, snij in stukjes en kook deze in +/- 6 minuten prikgaar.
  • Snij de ui stukjes, de tomaten in partjes en de bloemkool in roosjes.
  • Fruit de ui aan. Voeg alle kruiden toe en bak 1 minuutje aan.
  • Voeg de bloemkool en tomaten toe en blus af met 200 ml water. Laat dit zachtjes pruttelen.
  • Giet de aardappelen af, snij in kleine stukjes en voeg deze bij de bloemkool. Breng op smaak met peper en zout en laat nog een paar minuten pruttelen.
  • Verwarm de naan.
  • Schep de curry op met de naan en maak af met de toppings!
Trefwoord Aardappel, bloemkool, Curry, naan, Vegan
Write a comment
Rating recept