RECEPT: VEGAN GOCHUJANG AUBERGINE & CHAMPIGNONS MET RIJST

Gochujang aubergine & champignons met rijst

Spice 🌶️ up 2023 met dit makkelijke en lekkere rijst gerechtje !
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 oven
  • 1 kookpan
  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

  • 200 gram rijst
  • 1 stuks aubergine
  • 250 gram champignons
  • 3 stuks bosuitjes
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 4 theelepels rijstazijn
  • 1 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepels geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 a 4 theelepels gochujang pasta
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snij de aubergine in plakken van ruim 1 cm. Leg deze in een schaal en bak voor 30 minuten. Draai ze halverwege om.
  • Kook de rijst. 
  • Snij de champignons in partjes en de bosui in grove ringen.
  • Maak de saus door de maizena met 2 tl water te mengen. Voeg hier de soyasaus, sesamolie, rijstazijn, maple syrup, gember, knoflook en gochujang toe. De gochujang voeg je toe naar smaak. Hou je van pittig? Dan gebruik je iets meer.
  • Snij de aubergine in blokjes en voeg deze bij de champignons. 
  • Roer de saus goed door en voeg deze bij de groente. Laat de saus even borrelen om in te dikken en draai dan het vuur uit.
  • Ready om op te scheppen! 
Trefwoord aubergine, champignons, gochujang, rijst
Write a comment
Rating recept