RECEPT: VEGAN KIPTEVREE MARBELLA

Vegan kiptevree Marbella

Deze schotel uit de oven is zooooo lekker! & ook nog eens super simpel om te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediteraan

Equipment

  • 1 oven
  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 verpakking kiptevree filet van @devegetarischeslager
  • 4 stuks medjoul dadels
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram oregano
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram groene olijven
  • 1 eetlepel kappertjes + 1 tl kappertjessap
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 1 eetlepel granaatappelmelassa
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Marineer de kiptevree filets met alle ingrediënten behalve de wijn en granaatappelmelasse.
  • Laat de filets een uurtje marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de wijn met de granaatappelmelasse.
  • Leg de filets met alle ingrediënten in een braadschaal en giet hier het wijnmengsel hierover.
  • Zet de schaal 45 minuten in de oven. Schenk tussendoor een aantal keer het sap over de filetjes.
  • Als de filets goudbruin zijn, zijn ze ready to eat.
Trefwoord kip marbella, kiptevree, ovenschotel, Vegan, vegetarische slager
Write a comment
Rating recept