Vegan kiptevree Marbella
Deze schotel uit de oven is zooooo lekker! & ook nog eens super simpel om te maken.
Equipment
- 1 oven
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 1 verpakking kiptevree filet van @devegetarischeslager
- 4 stuks medjoul dadels
- 1 teentje knoflook
- 5 gram oregano
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram groene olijven
- 1 eetlepel kappertjes + 1 tl kappertjessap
- 2 stuks laurierblaadjes
- 50 milliliter droge witte wijn
- 1 eetlepel granaatappelmelassa
- Peper & zout
Instructies
- Marineer de kiptevree filets met alle ingrediënten behalve de wijn en granaatappelmelasse.
- Laat de filets een uurtje marineren.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de wijn met de granaatappelmelasse.
- Leg de filets met alle ingrediënten in een braadschaal en giet hier het wijnmengsel hierover.
- Zet de schaal 45 minuten in de oven. Schenk tussendoor een aantal keer het sap over de filetjes.
- Als de filets goudbruin zijn, zijn ze ready to eat.