Verse volkoren pasta met posteleinpesto & burrata
Ik ben gek op pasta pesto, zeker omdat het zo lekker snel op tafel staat ! Deze versie met postelein & amandelen, afgemaakt met burrata is echt 🤤⤵️
Equipment
- 1 keukenmachine
- 1 kookpan
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 250 gram verse volkoren pasta
- 50 gram parmezaan
- 50 gram amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram postelein
- 1 stuks burrata
- chilivlokken
- olijfolie
- citroensap
- peper & zout
Instructies
- Bak de amandelen aan in de pan tot ze kleuren
- Mix de amandelen met de knoflook, 1 tl chilivlokken en parmezaan in een keukenmachine. Voeg hier 2 el citroensap aan toe en olijfolie tot je een smeuïg geheel krijgt.
- Mix als laatste de postelein er door en breng op smaak met peper & zout.
- Kook de pasta in gezouten water.
- Giet de pasta af en roer de pesto er door. Ik gebruik zelf ongeveer 2/3e van de pesto en de rest smeer ik later lekker op een cracker of boterham!
- Schep de pasta op, breek de burrata er over en strooi er nog een klein beetje chilivlokken over.
- Aan tafel!