RECEPT: VERSE VOLKOREN PASTA MET POSTELEINPESTO & BURRATA

Verse volkoren pasta met posteleinpesto & burrata

Ik ben gek op pasta pesto, zeker omdat het zo lekker snel op tafel staat ! Deze versie met postelein & amandelen, afgemaakt met burrata is echt 🤤⤵️
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 keukenmachine
  • 1 kookpan
  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse volkoren pasta
  • 50 gram parmezaan
  • 50 gram amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram postelein
  • 1 stuks burrata
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper & zout

Instructies
 

  • Bak de amandelen aan in de pan tot ze kleuren
  • Mix de amandelen met de knoflook, 1 tl chilivlokken en parmezaan in een keukenmachine. Voeg hier 2 el citroensap aan toe en olijfolie tot je een smeuïg geheel krijgt.
  • Mix als laatste de postelein er door en breng op smaak met peper & zout.
  • Kook de pasta in gezouten water. 
  • Giet de pasta af en roer de pesto er door. Ik gebruik zelf ongeveer 2/3e van de pesto en de rest smeer ik later lekker op een cracker of boterham!
  • Schep de pasta op, breek de burrata er over en strooi er nog een klein beetje chilivlokken over.
  •  Aan tafel!
Trefwoord burrata, pasta, pesto, postelein
Write a comment
Rating recept