Volkoren rijst met spitskool, zwarte bonen & Mexicaanse stukjes
Heerlijk om na de feestdagen weer ‘normaal’ te koken. Deze voedzame maaltijd staat super snel op tafel met dank aan de voorgestoomde basmati rijst van @tildarice_nl.
Equipment
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 1 verpakking voorgestoomde Tilda volkoren basmati rijst (250 gram)
- 1/2e stuk(s) spitskool
- 1 stuk(s) ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik zwarte bonen
- 1 verpakking Mexicaanse stukjes
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels bonenkruiden
- 10 gram koriander
- peper & zout
Instructies
- Snipper de ui. Verwijder de kern van de spitskool en snij in stukjes. Maak de knoflook schoon.
- Bak de ui en voeg als deze glazig is de knoflook en de mexicaanse stukjes toe. Bak dit even aan.
- Voeg de spitskool, gerookte paprika & bonenkruiden toe. Bak dit een aantal minuten aan tot de spitskool begint te garen.
- Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten mee.
- Hak de koriander fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met peper en zout en je kunt aan tafel.
- TIP! Hou je van 🌶️? Drizzle dan een beetje sriracha over je bordje.