RECEPT: VOLKOREN RIJST MET SPITSKOOL, ZWARTE BONEN & MEXICAANSE STUKJES

Rijst met spitskool op bord

Volkoren rijst met spitskool, zwarte bonen & Mexicaanse stukjes

Heerlijk om na de feestdagen weer ‘normaal’ te koken. Deze voedzame maaltijd staat super snel op tafel met dank aan de voorgestoomde basmati rijst van @tildarice_nl.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 2.5 personen

Equipment

  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

  • 1 verpakking voorgestoomde Tilda volkoren basmati rijst (250 gram)
  • 1/2e stuk(s) spitskool
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 verpakking Mexicaanse stukjes
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels bonenkruiden
  • 10 gram koriander
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snipper de ui. Verwijder de kern van de spitskool en snij in stukjes. Maak de knoflook schoon.
  • Bak de ui en voeg als deze glazig is de knoflook en de mexicaanse stukjes toe. Bak dit even aan. 
  • Voeg de spitskool, gerookte paprika & bonenkruiden toe. Bak dit een aantal minuten aan tot de spitskool begint te garen.
  • Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Hak de koriander fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met peper en zout en je kunt aan tafel.
  • TIP! Hou je van 🌶️? Drizzle dan een beetje sriracha over je bordje.
Trefwoord bonen, mexicaans, rijst, spitskool, Vegan
Write a comment
Rating recept