Zoete aardappel noedels met gochujangsaus & wokgroente
Geïnspireerd op het Koreaanse gerecht japchae maakte ik deze mega lekkere spicy noodles! Op basis van zoete aardappel noodles (dangmyeon) met een saus van o.a. gochujang & hoisin. 🌶️
Equipment
- 1 kookpan
- 1 wok/hapjespan
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel noodles
- 250 gram sugarsnaps
- 1/4 stuks paarse spitskool
- 1 stuks ui
- 2 stuks bosuitjes
- 1 eetlepel sesamolie
- 1/2 eetlepel maizena
- 2 eetlepel water
- 15 gram vegan boter
- peper & zout
Voor de saus:
- 1 eetlepel gochujang
- 1 eetlepel hoisin
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentjes knoflook
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
- Maak de sugarsnaps schoon, snipper de ui, snij de bosui in ringen en snij de spitskool fijn.
- Kook de noodles in 7 minuten gaar. Spoel ze daarna kort af met koud water, zodat ze niet verder door garen.
- Wok de ui met de spitskool en de sugarsnaps. Voeg hier de sesamolie bij en wat peper en zout.
- Meng de maizena met het water tot een papje.
- Doe de noodles terug in de pan op laag vuur. Meng hier de gochujang saus en het maizena papje door tot deze begint in te dikken.
- Draai het vuur uit, voeg de boter toe en roer deze door de noodles tot het gesmolten is.
- Meng de noodles door de wokgroente. Voeg hier ook de bosui bij, et voila ! 👩🏼🍳