RECEPT: ZOETE AARDAPPEL NOODLES MET GOCHUJANGSAUS & WOKGROENTE

Zoete aardappel noedels met gochujangsaus & wokgroente

Geïnspireerd op het Koreaanse gerecht japchae maakte ik deze mega lekkere spicy noodles! Op basis van zoete aardappel noodles (dangmyeon) met een saus van o.a. gochujang & hoisin. 🌶️
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Koreaans

Equipment

  • 1 kookpan
  • 1 wok/hapjespan

Ingrediënten
  

  • 250 gram zoete aardappel noodles
  • 250 gram sugarsnaps
  • 1/4 stuks paarse spitskool
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel maizena
  • 2 eetlepel water
  • 15 gram vegan boter
  • peper & zout

Voor de saus:

  • 1 eetlepel gochujang
  • 1 eetlepel hoisin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Maak de sugarsnaps schoon, snipper de ui, snij de bosui in ringen en snij de spitskool fijn.
  • Kook de noodles in 7 minuten gaar. Spoel ze daarna kort af met koud water, zodat ze niet verder door garen.
  • Wok de ui met de spitskool en de sugarsnaps. Voeg hier de sesamolie bij en wat peper en zout.
  • Meng de maizena met het water tot een papje.
  • Doe de noodles terug in de pan op laag vuur. Meng hier de gochujang saus en het maizena papje door tot deze begint in te dikken.
  • Draai het vuur uit, voeg de boter toe en roer deze door de noodles tot het gesmolten is.
  • Meng de noodles door de wokgroente. Voeg hier ook de bosui bij, et voila ! 👩🏼‍🍳
Trefwoord gochujang, noodles, wok, wokgroente, zoete aardappel
Write a comment
Rating recept