RECEPTEN

  • Alles
  • Borrelhap
  • Diner
  • Gebak
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Soep
  • Tussendoortje
  • Vega
  • Vegan
  • Vis

RECEPT: SUPER CHEEZY BECHAMEL & VEGGIES LASAGNE

  Het perfecte maaltje voor de zondag: heerlijke lasagne met kaas, bechamelsaus & groene groentjes. ⤵️

RECEPT: TAGLIATELLE MET PADDESTOELEN, SALIE & BURRATA

  Bijna al mijn favo ingrediënten in 1 receptje. 🤩 Een perfect gerechtje voor dit herfstachtige weer. ⤵️

RECEPT: KNOFLOOK NAAN MET HARISSA AUBERGINE & HALLOUMI

Een Culinaire Ontdekkingsreis: Garlic Naan met Harissa Aubergine & Halloumi Welkom, smaakavonturiers, in een wereld waar smaken samenkomen en gerechten transformeren tot meesterwerken. Heb je ooit verlangd naar een maaltijd die zowel je hart als je smaakpapillen beroert? Zoek niet verder, want ik heb iets buitengewoons voor je in petto. Maak je klaar om een reis te maken door een symfonie van smaken, terwijl we je meenemen naar de betoverende wereld van knoflook naan met harissa aubergine & halloumi. In dit culinaire avontuur worden de rijke tradities van Indiase smaken gecombineerd met een vleugje Mediterraanse allure. Ik presenteer je een gerecht dat niet alleen smaakvol is, maar ook een visueel spektakel biedt. Deze combinatie van smaken, texturen en kleuren zal niet alleen je maaltijd, maar ook je dag verhelderen. Ben je klaar om de geheimen van dit verrukkelijke gerecht te onthullen? Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en leren hoe je knoflook naan met harissa aubergine & halloumi op tafel tovert, of het nu voor een perfecte lunch of een smakelijk diner is. Laat je inspireren door de kunst van smaakcombinaties terwijl we je stap voor stap begeleiden door deze smaakvolle creatie. Doe je schort om en laat de culinaire...

RECEPT: FUSILI IN CAVOLO NERO-& MACARPONESAUS MET SHII TAKE

Hoe groener de saus, hoe gelukkiger je mij maakt. Deze saus vol groente is ook nog eens lekker romig door de mascarpone. ⤵️

RECEPT: BANANENBROOD MET CHAI & PURE CHOCOLADE

Hoe cute zijn deze mini bananenbroodjes! & zo lekker met pure chocolade en de heerlijke Chai Masala van @bodhi_drinks ⤵️

RECEPT: PARATHA MET SHREDDED HOISIN TOFU

  Deze shredded tofu is zo simpel om te maken en zo lekker crunchy. 🤩 In combinatie met hoisin, bosui, komkommer en paratha is het een heerlijke lunch of voorgerechtje ! ⤵️

RECEPT: OOSTERSE GROENTENSOEP MET HA KAU

Deze lekkere spicy groentensoep is super simpel om te maken ! Extra makkelijk zijn de ha kau’s van @dim_sum_point er in. Deze kun je gewoon bij de Jumbo in het vriesvak vinden & zijn echt super lekker. 🤩⤵️

RECEPT: ORECCHIETTE IN MASCARPONE TOMATENSAUS MET ZEEVRUCHTEN

Eigenlijk eten wij steeds minder vis/zeevruchten thuis. Maar als we het dan wel eten, dan genieten we er extra van! Zo ook met deze heerlijke pasta 🤩

RECEPT: BAKED FETA MET PITA CHIPS

Door een half jaar op Rhodos te hebben gewoond voor stage tijdens mijn studie, ben ik verliefd geworden op all things met feta, griekse olijfolie & pita (liefst home made, lukt niet altijd). Deze baked feta is super bij de borrel 🤩

RECEPT: PESTO ORZO MET BURRATA

Een heerlijk groen bordje deze orzo met pesto, courgette, rucola & burrata 💚

RECEPT: BANH MI INSPIRED TEMPEH TRIANGEL CROISSANT

Dit broodje is mijn ultieme zondagse brunchbroodje 🤩

RECEPT: TORTILLA’S MET CHIPOTLE BLOEMKOOL & FRISSE ADVOCADO SAUS

Dit vegan & glutenvrije receptje is mega als je niet bang bent voor een beetje pit ! 🌶️

RECEPT: RIGATONI MET RICOTTA & VENKEL

Van deze heerlijke pasta krijg ik gelijk een lentegevoel ! Lekker fris met 🍋 en romig van de 🧀

RECEPT: VEGAN ALOO GOBI MET NAAN

Aloo gobi is een Indiaase curry op basis van aardappel (aloo) & bloemkool (gobhi). Je kunt de curry eten met rijst, maar ik kies lekker voor naan!

RECEPT: CONCHIGLIONI MET CHERRYTOMAATSAUS & BURRATA

In de volksmond ook wel genoemd: pasta rode saus. 🍅 Ik ga altijd heel goed op pasta’s waar de saus zo lekker in kruipt zoals bij deze conchiglioni.

RECEPT: VEGAN KIPTEVREE MARBELLA

Deze schotel uit de oven is zooooo lekker! & ook nog eens super simpel om te maken.

RECEPT: OREO STRAWBERRY CHEESECAKE

Ga jij jouw geliefden verwennen op Valentijnsdag met iets lekkers? Wat dacht je van deze heerlijke cheesecake met choco & aardbeien. 🍫

RECEPT: BRUFETTA MET HONINGTOMAAT

Liefde gaat door de maag, as they say. Van @looyekwekers ontving ik een heerlijk valentijnspakje met de lekkerste honingtomaatjes & daarmee maakt ik deze heerlijke liefdes brufetta hapjes! Ja ik kan spellen, je leest het goed, BRUFETTA! Een combi die @munchie.mies en ik in onze liefde voor bruchetta & feta maakten and I ❤️ it.

RECEPT: TAGLIATELLE MET SPINAZIE & ZALM

Deze combi is een klassieker, maar altijd lekker ! Een pastatje met boursin, spinazie & zalm.

RECEPT: RISOTTO MET SNIJBONEN & PREI

Zo lekker deze risotto vol vitamientjes 👏🏼 (& kaaaaas)

RECEPT: SPAGHETTI MET GEROOSTERDE BIET & FETA

  I 🫶🏼 bietjes. Pasta, ovenschotel, salade, het is overal lekker in. Voor deze pasta gebruik ik de spaghetti van @pastalamolisanabenelux. Het voordeel van hun pasta’s is een ruwer oppervlak, waardoor sauzen en smaken beter hechten.

RECEPT: ZOETE AARDAPPEL NOODLES MET GOCHUJANGSAUS & WOKGROENTE

Geïnspireerd op het Koreaanse gerecht japchae maakte ik deze mega lekkere spicy noodles! Op basis van zoete aardappel noodles (dangmyeon) met een saus van o.a. gochujang & hoisin. 🌶️

RECEPT: VERSE VOLKOREN PASTA MET POSTELEINPESTO & BURRATA

Ik ben gek op pasta pesto, zeker omdat het zo lekker snel op tafel staat ! Deze versie met postelein & amandelen, afgemaakt met burrata is echt 🤤⤵️

RECEPT: BIETENOVENSCHOTEL MET BRIE DE MEAUX

Een van de gerechten die wij het vaakst eten thuis, maar ik eigenlijk nog nooit hier heb gedeeld. Super simpel, maar zo lekker met bietjes. 🤩⤵️

RECEPT: VEGAN BLOEMKOOLCURRY MET NAAN

Even lekker opwarmen met dit kruidige maaltje ! Wij eten de curry met naan, maar ook met rijst is hij erg lekker. ⤵️

RECEPT: SOFT TACO’S MET ZALM IN SPICY ZUUR

Even terug ontving ik van @kroonophetwerk de sustainable box. 1 van de producten in de box is de appelazijn van @trompenrueb. Met deze mega lekkere azijn leg ik de zalm in met uitjes en rode peper voor een heerlijke taco vulling.

RECEPT: LINGUINE ROMIGE RODE PESTO & VENKEL

Een pastatje is mijn go to snelle maaltijd. Deze versie met gestoofde en gegrilde venkel staat in no time op tafel. Yum! ✨

RECEPT: VEGAN VOLKOREN PITA MET KONINGSOESTERZWAM GYROS

Zelf gebakken pita’s zijn echt het allerlekkerst. 🤩 Trust me, het kneden is het waard !

RECEPT: VEGAN GOCHUJANG AUBERGINE & CHAMPIGNONS MET RIJST

Spice 🌶️ up 2023 met dit makkelijke en lekkere rijst gerechtje !

RECEPT: SPAGHETTI MET SALIE- & SPINAZIEPESTO EN GESTOOFDE POMPOEN

  Ik gebruik de spaghetti van @pastalamolisanabenelux. Hun pasta’s hebben een ruwer oppervlak, zodat de saus beter hecht ! & trust me, dat wil je met deze pesto. 🤤

RECEPT: VOLKOREN RIJST MET SPITSKOOL, ZWARTE BONEN & MEXICAANSE STUKJES

Volkoren rijst met spitskool, zwarte bonen & Mexicaanse stukjes Heerlijk om na de feestdagen weer ‘normaal’ te koken. Deze voedzame maaltijd staat super snel op tafel met dank aan de voorgestoomde basmati rijst van @tildarice_nl. bakpan 1 verpakking voorgestoomde Tilda volkoren basmati rijst (250 gram) 1/2e stuk(s) spitskool 1 stuk(s) ui 1 teentje knoflook 1 blik zwarte bonen 1 verpakking Mexicaanse stukjes 2 theelepels gerookte paprikapoeder 2 theelepels bonenkruiden 10 gram koriander peper & zout Snipper de ui. Verwijder de kern van de spitskool en snij in stukjes. Maak de knoflook schoon. Bak de ui en voeg als deze glazig is de knoflook en de mexicaanse stukjes toe. Bak dit even aan.  Voeg de spitskool, gerookte paprika & bonenkruiden toe. Bak dit een aantal minuten aan tot de spitskool begint te garen. Voeg de rijst toe en bak nog 2 minuten mee. Hak de koriander fijn en voeg dit toe. Breng op smaak met peper en zout en je kunt aan tafel. TIP! Hou je van 🌶️? Drizzle dan een beetje sriracha over je bordje. Hoofdgerecht Mexicaans bonen, mexicaans, rijst, spitskool, Vegan

RECEPT: FARFALLE MET SCHOTSE GEROOKTE ZALM & MIERIKSWORTELSAUS

Farfalle met Schotse gerookte zalm & mierikswortelsaus Ik ontving even terug een box vol heerijke authentiek Italiaanse pasta’s van @pastalamolisanabenelux. Wat deze pasta’s extra lekker maakt? Het oppervlak is ruwer dan van andere pasta’s, waardoor de saus beter aanhecht! En trust me, dat wil je met deze saus. 🤩⤵️ kookpan bakpan 200 gram farfalle 1 stuk rode ui 100 gram Schotse gerookte zalm 1 handje dille 1 eetlepel kappertjes 200 gram creme fraiche 1 eetlepel mierikswortelpasta peper & zout Snij de ui in kwarten en dan in plakjes. Kook de pasta in gezouten water.  Fruit de ui aan en voeg de creme fraiche en een soeplepel kookvocht van de pasta toe. Hak de dille grof en de zalm in stukjes. Voeg de dille, kappertjes, mierikswortel & zalm bij de saus en draai het vuur laag. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de pasta er door. Top af met nog wat dille en eet smakelijk !  Hoofdgerecht Italiaans farfalle, pasta, zalm

RECEPT: VEGETARISCHE ERWTENSOEP MET EEN SPICY TINTJE

Vegetarische erwtensoep met een spicy tintje Hollandser dan dit wordt het niet: erwtensoep. Wij houden thuis wel van een pepertje, dus met deze variant met rode peper & sambal krijg je het zeker lekker warm deze dagen ! soeppan bakpan 500 gram spliterwten 1/2e stuk knolselderij 1 stuk winterpeen 1 stuk prei 1 stuk ui 2 teentjes knoflook 1 stuk rode peper 2 stuks groentebouillonblokjes 1 eetlepel sambal 1 stuk vega rookworst 100 gram vega speckjes peper & zout Snipper de ui, snij de knoflook in plakjes en de rode peper in ringen. Verwijder eventueel de pitjes van de rode peper als je niet te spicy wil ! Fruit de ui, knoflook en rode peper. Was de spliterwten en voeg deze bij de pan samen met 1,5 L water en 2 bouillonblokjes. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Was de prei en schil de knolselderij en wortel. Snij de groente in stukjes en voeg dit bij de pan. Laat de soep op laag vuur een uurtje pruttelen.  Pureer de soep naar wens met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een eetlepel sambal.  Bak de spekjes en snij de worst in plakjes. Roer deze...

RECEPT: VEGAN STOOF’VLEES’ MET CURRY BOONTJES

Stoofvlees is altijd echt al mijn lievelings geweest in de herfst en winter. Maar ook van plantaardige stukjes zoals van Plnt kun je heerlijke stoofjes maken zoals deze oosterse variant.