RECEPT: SPAGHETTI MET SALIE- & SPINAZIEPESTO EN GESTOOFDE POMPOEN

 

Spaghetti met salie- & spinaziepesto en gestoofde pompoen

Ik gebruik de spaghetti van @pastalamolisanabenelux. Hun pasta’s hebben een ruwer oppervlak, zodat de saus beter hecht ! & trust me, dat wil je met deze pesto. 🤤
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 bakpan
  • 1 kookpan
  • 1 keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 0,5 stuks flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram salie
  • 50 gram spinazie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • olijfolie
  • 1 stuks bouillonblokje
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snij de pompoen door de helft en schil deze. Snij in dobbelsteentjes.
  • Bak de pompoen kort aan en blus af met 1 kopje water & voeg het bouillonblokje toe. Stoof de pompoen in +/- 10 minuten gaar. 
  • Snij de parmezaan in stukjes, maak de knoflook schoon en bak de pijnboompitten kort aan.
  • Blend de parmezaan met de knoflook, pijnboompitten, citroensap en olijfolie fijn in een keukenmachine. De olijfolie doe ik op gevoel. Blijven de stukken te grof? Dan voeg je iets meer toe.
  • Voeg de salie en spinazie toe en blend tot de pesto de structuur heeft die jij lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti in gezouten water.
  • Bak de gestoofde pompoen kort op in een droge pan. Voeg hier de spaghetti en de pesto aan toe. Ik gebruikte 2/3e van de pesto, maar meer kan natuurlijk ook!
Trefwoord pasta, pesto, pompoen, salie, spaghetti
Write a comment
Rating recept