Spaghetti met salie- & spinaziepesto en gestoofde pompoen
Ik gebruik de spaghetti van @pastalamolisanabenelux. Hun pasta’s hebben een ruwer oppervlak, zodat de saus beter hecht ! & trust me, dat wil je met deze pesto. 🤤
Equipment
- 1 bakpan
- 1 kookpan
- 1 keukenmachine
Ingrediënten
- 200 gram spaghetti
- 0,5 stuks flespompoen
- 2 teentjes knoflook
- 10 gram salie
- 50 gram spinazie
- 30 gram pijnboompitten
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 eetlepel citroensap
- olijfolie
- 1 stuks bouillonblokje
- peper & zout
Instructies
- Snij de pompoen door de helft en schil deze. Snij in dobbelsteentjes.
- Bak de pompoen kort aan en blus af met 1 kopje water & voeg het bouillonblokje toe. Stoof de pompoen in +/- 10 minuten gaar.
- Snij de parmezaan in stukjes, maak de knoflook schoon en bak de pijnboompitten kort aan.
- Blend de parmezaan met de knoflook, pijnboompitten, citroensap en olijfolie fijn in een keukenmachine. De olijfolie doe ik op gevoel. Blijven de stukken te grof? Dan voeg je iets meer toe.
- Voeg de salie en spinazie toe en blend tot de pesto de structuur heeft die jij lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti in gezouten water.
- Bak de gestoofde pompoen kort op in een droge pan. Voeg hier de spaghetti en de pesto aan toe. Ik gebruikte 2/3e van de pesto, maar meer kan natuurlijk ook!