RECEPT: VEGAN STOOF’VLEES’ MET CURRY BOONTJES

boontjes met rijst en stoofvlees

Vegan stoof'vlees' met curryboontjes

Stoofvlees is altijd echt al mijn lievelings geweest in de herfst en winter. Maar ook van plantaardige stukjes zoals van @plnt_nl kun je heerlijke stoofjes maken zoals deze oosterse variant. Het recept is op basis van twee personen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vietnamees
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 hapjespan
  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor het stoofvlees:

  • 1 verpakking plantaardige runderstukjes
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuks limoenblaadjes
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 1 theelepel verse gemberrasp
  • 1 theelepel citroengrasrasp
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 1 snuf peper & zout

Ingrediënten voor de curryboontjes:

  • 100 gram peultjes
  • 250 gram boontjes
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 200 milliliter water

Instructies
 

Stappen voor het stoof’vlees’:

  • Snij de ui en rode peper.
  • Verwarm wat olie in een pan. Fruit hier in de ui met de knoflook, rode peper, gember en citroengras.
  • Voeg de plantaardige reepjes toe en bak rondom aan.
  • Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij en voeg de citroenblaadjes, laurier en kaneel toe.
  • Voeg de ketjap toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng het stoofpotje aan de kook, draai het vuur laag en laat een uur op laag vuur pruttelen.

Stappen voor de curryboontjes:

  • Maak de boontjes en peultjes schoon.
  • Verhit de currypasta in een pan tot deze geurt en blus dit af met kokosmelk en water.
  • Voeg de boontjes toe en laat dit een paar minuten garen.
  • Als de boontjes gaar zijn voeg je de peultjes toe. Bak deze nog even kort mee zodat ze lekker knapperig blijven.
Trefwoord Curry, Stoofvlees, Vegan
Write a comment
Rating recept