Vegan stoof'vlees' met curryboontjes
Stoofvlees is altijd echt al mijn lievelings geweest in de herfst en winter. Maar ook van plantaardige stukjes zoals van @plnt_nl kun je heerlijke stoofjes maken zoals deze oosterse variant. Het recept is op basis van twee personen.
Equipment
- 1 hapjespan
- 1 bakpan
Ingrediënten
Ingrediënten voor het stoofvlees:
- 1 verpakking plantaardige runderstukjes
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk rode peper
- 2 stuks limoenblaadjes
- 1 stuk laurierblaadje
- 1 theelepel verse gemberrasp
- 1 theelepel citroengrasrasp
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepels ketjap
- 1 stuk kaneelstokje
- 1 snuf peper & zout
Ingrediënten voor de curryboontjes:
- 100 gram peultjes
- 250 gram boontjes
- 1 eetlepel rode currypasta
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 milliliter water
Instructies
Stappen voor het stoof’vlees’:
- Snij de ui en rode peper.
- Verwarm wat olie in een pan. Fruit hier in de ui met de knoflook, rode peper, gember en citroengras.
- Voeg de plantaardige reepjes toe en bak rondom aan.
- Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij en voeg de citroenblaadjes, laurier en kaneel toe.
- Voeg de ketjap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Breng het stoofpotje aan de kook, draai het vuur laag en laat een uur op laag vuur pruttelen.
Stappen voor de curryboontjes:
- Maak de boontjes en peultjes schoon.
- Verhit de currypasta in een pan tot deze geurt en blus dit af met kokosmelk en water.
- Voeg de boontjes toe en laat dit een paar minuten garen.
- Als de boontjes gaar zijn voeg je de peultjes toe. Bak deze nog even kort mee zodat ze lekker knapperig blijven.