RECEPT: VEGETARISCHE ERWTENSOEP MET EEN SPICY TINTJE

groene soep

Vegetarische erwtensoep met een spicy tintje

Hollandser dan dit wordt het niet: erwtensoep. Wij houden thuis wel van een pepertje, dus met deze variant met rode peper & sambal krijg je het zeker lekker warm deze dagen !
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Soep
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Equipment

  • 1 soeppan
  • 1 bakpan

Ingrediënten
  

  • 500 gram spliterwten
  • 1/2e stuk knolselderij
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 stuk vega rookworst
  • 100 gram vega speckjes
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snipper de ui, snij de knoflook in plakjes en de rode peper in ringen. Verwijder eventueel de pitjes van de rode peper als je niet te spicy wil !
  • Fruit de ui, knoflook en rode peper.
  • Was de spliterwten en voeg deze bij de pan samen met 1,5 L water en 2 bouillonblokjes. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
  • Was de prei en schil de knolselderij en wortel. Snij de groente in stukjes en voeg dit bij de pan.
  • Laat de soep op laag vuur een uurtje pruttelen. 
  • Pureer de soep naar wens met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een eetlepel sambal. 
  • Bak de spekjes en snij de worst in plakjes. Roer deze door de soep en ready to serve ! 
Trefwoord Erwtensoep, Soep
Write a comment
Rating recept