Vegetarische erwtensoep met een spicy tintje
Hollandser dan dit wordt het niet: erwtensoep. Wij houden thuis wel van een pepertje, dus met deze variant met rode peper & sambal krijg je het zeker lekker warm deze dagen !
Equipment
- 1 soeppan
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 1/2e stuk knolselderij
- 1 stuk winterpeen
- 1 stuk prei
- 1 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk rode peper
- 2 stuks groentebouillonblokjes
- 1 eetlepel sambal
- 1 stuk vega rookworst
- 100 gram vega speckjes
- peper & zout
Instructies
- Snipper de ui, snij de knoflook in plakjes en de rode peper in ringen. Verwijder eventueel de pitjes van de rode peper als je niet te spicy wil !
- Fruit de ui, knoflook en rode peper.
- Was de spliterwten en voeg deze bij de pan samen met 1,5 L water en 2 bouillonblokjes. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
- Was de prei en schil de knolselderij en wortel. Snij de groente in stukjes en voeg dit bij de pan.
- Laat de soep op laag vuur een uurtje pruttelen.
- Pureer de soep naar wens met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een eetlepel sambal.
- Bak de spekjes en snij de worst in plakjes. Roer deze door de soep en ready to serve !